Cum alegi foarfeca potrivita pentru tuns? 1

scissors

   Decizia stylistului de a acizitiona o noua pereche de foarfeci este adesea un proces.Se au in vedere mai multi factori.Sa poti executa tunsoarea in modul dorit ai obtinut jumatate de victorie.

O foarfeca trebuie sa o simti bine in mina,sa fie confortabila si usoara.Fiecare stylist devine dependent de foarfeca lui.

Scisso_Knowledge_Base_clip_image002

Cind foarfeca e facuta dintr-un material bun,aceasta vorbeste de la sine. Materialul folosit la confectionarea foarfecilor este otelul inoxidabil.Tarile care fabrica foarfeci profesionale sunt: Japonia, Korea, Germania, Taiwan, China, India, Pakistan.

Cele mai bune foarfeci din lume sunt cele fabricate in Japonia. Cele din Korea, Taiwan, China sunt bune dar folosesc un metal  mai moale si prezinta un dezavantaj fata de cele japoneze. Iar cele germane sunt dintr-un material foarte greu, cele indiene si pakistaneze sunt de o calitate mult mai slaba. Otelurile inoxidabile de buna calitate sunt impartite pe categorii: variaza de la 440A — 440 C ;  S1 — S3 ; otel V: V1 — V10 .

Cel mai bun otel japonez este Hitachi ATS -314 ,lucrata manual.Cea mai precisa taietura o vei obtine de la 440 C foarfeca japoneza.

In Japonia exista: Japanese Industrial Standards ( JIS ). Exista 3 oteluri pentru foarfeci in conformitate cu JIS : 420, 430, 440.Oricine le poate folosi sa fabrice foarfeci, dar mai exista si otel sub licenta pe care nimeni nu-l mai poate folosi decit cel care are licenta. Fabrica Takefu–are:V-1,V-5, V-8, V-10, V-10 B, V-10 W,nimeni nu mai are voie sa faca si sa numeasca otelu asa. Hitachi au 3 oteluri cu licenta: Argint 1 (GN1) , Silver 3 (GN3) si ATS314.

Verificati duritatea metalului folosit.O pereche buna de foarfeci ar trebui sa aiba duritate pe scara Rockwell de 63 HRC.O foarfeca buna trebuie sa ofere un confort sporit,extrem de ergonomic,acest lucru previne fortarea incheieturii si sindromul de tunel carpian sau alte leziuni repetitive.

772f28a424910b679c1c8c4b3e561e31

One response to “Cum alegi foarfeca potrivita pentru tuns? 1

  1. Pingback: AB’s Awesomeness Award – Thank you all | Perspectives on Life, the Universe and Everything

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s