Tunsoarea in trepte,pe rotund dupa forma capului

Layers

Tunsoarea in trepte este cel mai des folosita pe parul lung si mediu.Treptele sunt de mai multe tipuri.Aceasta tunsoare e folosita in general pentru parul des,deci prin aceasta tehnica reducem cantitatea de par si compenseaza formele capului.

Deci daca Linia o folosim pentru a da parului greutate,tinuta,Treptele le punem cind avem nevoie sa reducem din greutate si vrem sa atragem atentia asupra miscarii parului.Reducind din greutate putem controla miscarea parului,depinde de elevare.

DSC01088

In imagine sunt diferite tipuri de elevare:

1.-90 grade dupa forma capului iar forma geometrica e forma de rotund.Aceasta tehnica reduce greutatea de peste tot.Pentru a executa aceasta tunsoare folosim cararile radiale.Aceasta tunsoare are o diversitate de moduri de stylizare a parului.Se foloseste foarte des pe parul scurt.

Inainte de inceperea tunsorii parul se samponeaza bine dupa care se pune conditioner,se limpezeste si e pregatit pt a incepe tunsoarea.  Imartirea parului se face in patru cadrane,folosim cararea naturala.Cum gasim cararea naturala?

Cel mai bine de explicat este nu prin vorce ci vizual,astfel se intelege si se imprima mai bine in memorie.

index

part_hair_front_to_back

Dupa ce gasim cararea naturala indiferent daca este pe mijloc sau pe o parte continuam cu impartirea parului si in spate pornind cu cararea din virful capului pina in mijlocul cefei.

part_hair_ear_to_ear      Urmatorul pas este sa trasam o alta carare de la o ureche la cealalta  trecind prin virful capului.

Dupa ce am finalizat impartirea parului pregatind-ul pentru tuns,incepem tunderea.Atentie la pozitionare ,se sta exact in spatele clientei, se iau carari curate si subtiri si se tensioneaza foarte bine parul.Se incepe din virful capului si se merge pe carari radiale.Nu uitati la sfirsitul fiecarei sectiuni sa faceti cross-check.

DSC01096 DSC01097

Am atasat si forma expandata a tunsorii.

2 responses to “Tunsoarea in trepte,pe rotund dupa forma capului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s